Жури на конкурса през 2016 г:


                                                             
 

Стамен Янев - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Стамен Янев е изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции от януари 2015 г. Той е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света. Магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, Янев е специализирал европейско и английско право в ASSER College Europe в Холандия, University of Cambridge, University College London, European University Institute (Италия).

 

     
 

Проф. д-р Добрин Тодоров Сейзински - Ръководител катедра в Технически университет

Придобитият му през годините професионален опит е в областта на техническото обслужване на бойна авиационна техника; математическото моделиране на динамиката на полета на самолета; проектирането, изработването и изпитването на свръхлеки самолети и безпилотни летателни апарати; разработването на норми за летателна годност за свръхлеки самолети; проектирането, изработването и изпитването на авиационни изделия; контрола на конструкторска документация; метрологията на линейно-ъгловите и силовите измервания; анализ и контрол на гориво-смазочните материали; анализа на отказите и неизправностите на авиационната техника, търсенето на причините за тяхното появяване и разработването на мероприятия за предотвратяването им; анализ на експлоатационната надеждност на авиационната техника; изследване на авиационни неметални изделия; разследване на авио аварии и катастрофи.

   
 
  Филип Филипов, директор B2B/Sofia Office Lead в Skyscanner

Филип има завършени бакалавърска степен по Публична администрация в Harvard University и магистратура по Бизнес администрация в INSEAD. Професионалната си кариера започва през 2007 г. като бизнес-анализатор в Opera Solutions, Лондон. От 2009 г. до 2012 г. е заместник оперативен директор в Everbread, София, а от 2012-2013 г. е сътрудник в Travel Capital Ventures, Нюпорт бийч, САЩ. През юли 2013 г. постъпва на работа в Skyscanner, Единбург, Великобритания, като поетапно преминава през позициите старши мениджър „Стратегия“, ръководител отдел „Бизнес към бизнес“, директор отдел „Бизнес към бизнес“ и мениджър на Софийския офис на „Скайскенер България“.

Филип е директор на международния b2b екип на Skyscanner и ръководител на българския офис на компанията. Той организира откриването на технологичен център на Skyscanner Limited в София, в който работят над 50 висококвалифицирани IT специалисти. Офисът е изграден по специален модел и успешно се конкурира по оригиналност с познатите с удобства, места за развлечения и уникален дизайн работни пространства на Google. Компанията е сред петте най-големи фирми в света, които предлагат сравняване на цени и условия за полети, хотели и коли под наем. Фирмата оперира на глобално ниво като локализира продуктите си. Компанията има 10 офиса в цял свят, като Филип е инициаторът и реализаторът на идеята за отваряне на такъв и в България.

     

 
  Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие“ в Българската мрежа на глобалният договор на ООН


Носител е на приза “Най – зелена личност” в националния конкурс “Най – зелените компании в България”. От 2016 г. е доктор по социално управление към Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Има магистърска степен по право от същия университет, както и допълнителни квалификации по “Фирмен мениджмънт”, “Административно управление” и „Управление на проекти”. Специалиализирала е в области като:
Европейско и английско право (Cambridge university, Великобритания);
Предприемачество (TOP Class Programme, (CEED България)
Социално предприемачество (Сдружение „Здраве за всички”, ФПББ, Social enterprise UK)
Корпоративна социална отговорност (Български институт за стандартизация, Организацията за индустриално развитие на ООН, Австрия)
Чисто производство (SERC, Neosys, Швейцария)
Управление на проекти (Италиански институт по външна търговия)
Алтернативно разрешаване на спорове (Фондация „Партньори България”)

     
    Надя Маринова – главен редактор на b2b Mediа

Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най-зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”, “Smart buildings, Smart cities, Smart economy”, наградите Sky Stars и много други национални и международни събития. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции, като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air и Re:TV, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7 и др.

Надя е с юридическо и журналистическо образование, както и диплома от London School of PR. Завършила е множество специализации по PR and Reputation management, Crisis Management, Media Evaluation, Corporate identity, Brands and Brand management, с диплома по “Investigative Business Reporting”. Надя има над 15-годишен опит областта на медии, ПР, комуникации и управлението на телевизионни и радио програми, продукции, печатни издания, съдържание на онлайн медии, продажби и маркетинг.

     

 


Жури от 2015 г:

 

Roska   Амалия Роска – анализатор Авиация, Международна асоциация за въздушен транспорт (IATA). Професионалният опит на Амалия в сферата на авиацията е 20 години, като от 1998 г. работи към Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). В момента заема позицията на анализатор Авиация. Професионалното й развитие започва от Tarom (румънският национален авиопревозвач), продължава с опит в IATA по отношение на въвеждането на BSP и електронните билети. В момента, Амалия е отговорна за управлението на заинтересованите страни, финансите и администрацията, както и за мониторинга на пазара.
     
Damyanov   Юрий Дамянов – член на УС на АБТТА, експертна група Авиация.
Професионалният опит на Юрий в сферата на въздушния транспорт започва преди повече 20 години в БГА „Балкан“, като последователно заема различни позиции в оперативна и търговска дирекция в страната и чужбина. По-късно е мениджър на отдел „Международни редовни линии“ към България Ер и представител в Рим, Италия. От 2014 г. е управител на туристическа компания Посока.ком, член на Управителния съвет на АБТТА и член на експертна група Авиация.
     
Sarasan  

Сергиу Сарасан – мениджър Авиационни решения Източна Европа, Международна асоциация за въздушен транспорт (IATA).
Сергиу е част от екипа на IATA от 2008. Завършил е икономика в Букурещ през 1999 г. и веднага след това започва своята кариера в сферата на авиационната индустрия. Професионалният му опит в сферата на авиацията е богат и включва разнообразни позиции, включително и карго бизнес. Понастоящем Сергиу е отговор за търговските продукти и продажбите, както и е за карго проектите в Източна Европа.

     
  Надя Маринова – гл. редактор на b2b Mediа. Основател на b2b Media, b2b Magazine, biolife.bg, Manifesto.bg, b2b Legal. Инициатор на конкурса “Най- зелените компании в България”, международната конференция “Индустрия и иновации”. Мениджърският й опит в областта на медиите включва престижни позиции като гл. редактор на Darik Radio Burgas, зам. главен редактор на в -к “Пари”, директор икономически предавания на TV Bulgaria On Air, гл. редактор на предаването “Оригиналът” по ТВ 7.
   

 

Templates by BIGtheme NET